Docenten team Yoga Bloemendaal

Met Yoga en Pilates verbind je je met jezelf. Je wordt je bewust van hoe je beweegt, hoe je denkt en hoe je ademt. Waar ervaar je ruimte of juist stramheid?, waar zie je zwakte of een intense kracht?. Je leert met aandacht en liefde te kijken, naar jezelf, met beide voeten op de grond. Je vindt evenwicht, rust, en wordt ook uitgedaagd om je mogelijkheden te onderzoeken. Yoga en Pilates brengen je in het moment, in contact met jezelf en met je omgeving.

Yoga is...alles in één.

Klik op de foto en je leest het verhaal achter de docent...

 

Natanja van den Brink

“Yoga voor mij is…veelomvattend. De lichtheid van het bestaan, vrijheid en bewustwording vloeien samen. Een innerlijke reis als een oneindige stromende rivier.”

Dankzij lichamelijke klachten belandde ik op het yoga pad. Mijn “doel” was pijnverlichting. Ik vond niet alleen vermindering van klachten, zelfs een volledige verandering op mentaal niveau. Yoga brengt mij in contact met mezelf, leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis. Dankzij yoga ervaar ik dat “het goed is, zoals het is”. Ieder is uniek, bijzonder en toch staan we in verbinding met elkaar. 
Yoga is een levenswijze geworden. Het verrast me ieder moment opnieuw, het verbindt me met mezelf en mijn omgeving, ik ontmoet diepgang in de beoefening. Rust in het denken, helderheid en stilte. Yoga is...alles in één.

Verdieping en verbinding

Rond 2002 ervoer ik de krachtige yoga vorm Power yoga. Hierna volgde Hatha yoga. Een innerlijke reis, verdieping, die ik wilde delen met anderen. Als coach motiveerde ik mijn cliënten hun hart te volgen, datgene te zijn en te doen wat ze ten diepste wensten. Ik ontdekte dat yoga mijn weg is. In de lente van 2013 heb ik de opleiding Saswitha afgerond en sinds 2009 geef ik les. Eerst, als medeoprichter, bij Yogacentrum Innerwork, vervolgens bij de Body en Mind studio, Yogastudio Santpoort, Shanti, en op de zolder van de Daalse Lente. 

In het voorjaar van 2013 heb ik het inititatief genomen voor Yoga Bloemendaal. Een plek waar alles samenkomt; een passie, inspiratie en de verbinding met gelijkgestemden.

Lesgeven 
Mijn lessen zijn afwisselend, en met beide voeten op de grond. Dynamische en statische houdingen wisselen elkaar af, je ervaart kracht en ontspanning, en hoe dit in balans te brengen. Je wordt je bewust van het ritme van je adem, de basis van Hatha yoga, hoe deze energie te bundelen en richten middels concentratie. Je ervaart rust, zowel mentaal als fysiek. Iedere les kent een thema, waarvan de chakra’s de belangrijkste zijn. Ook laat ik mij inspireren door onder andere de sutra’s van Patanjali, onze kinderen Bodil en Tara en al wat ik zie, ervaar of opmerk. De lessen zijn ook te volgen voor Engelstaligen. Regelmatig volg ik workshops van verschillende docenten. Naast lesgeven aan volwassen en kinderen kun je mij vragen voor één-op-één sessies en geef ik workshops.

Achtergrond

2007 - 2013    
Saswitha, opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte
Modules: Anatomie, Mindfulness, Meditatie, Ademtherapie, Filosofie 
(van Jos Plenckers, één van de grondleggers van Saswitha)
Specialisatie: Chakrapsychologie en -filosofie
2010
Yogacentrum Jip & Jan
Kinderyogadocent
2014
Cursus Yoga & Ayurveda - Saswitha
2014-2016
Intervisie- Saswitha
2016
Cursus Kosha's en Chakra's - Saswitha
2017
Spiritual Teacher Training
Naada Yoga, Kosha's en Chakra's
Sri Shyamji Bhatnagar - Saswitha

Zie verder LinkedIn, zie Home.

Aangesloten bij de Nederlands Orde voor Beroepscoaches en de Vereniging Yoga Docenten.


En lid van Bewust Haarlem.
cid 1E8E6349 7A31 4C10 AAEE 5E921C2D4216fritz1

Natanja van den Brink     info@yoga-bloemendaal.nl     06 27093731     www.yoga-bloemendaal.nl

Sophie Northolt

Na mijn studie organisatie psychologie en diverse functies in het bedrijfsleven, ben ik mij gaan toeleggen op het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling met complementaire vormen van begeleiding. Eén daarvan is de Raya yoga, die op een prachtige manier de ontwikkeling van lichaam en geest weet te verbinden. In mijn praktijk Verdieping in Werk en Leven begeleid ik mensen als energetisch coach, en ik geef les aan de internationale opleiding voor Esoteric Healing in Frankrijk.

Sophie Northolt     sophienortholt@hotmail.com     06 24861565

 

 

Nadia Aldjufrie

Nadia Aldjufrie is een gepassioneerde leerkracht met ruime onderwijservaring. Haar kracht is het zien van het individuele kind; wat heeft het nodig en wat zijn de talenten? Op speelse wijze maakt zij contact met kinderen en ontstaat een wederzijdse klik. Ze geeft kinderen een andere blik op de wereld en daagt uit tot dromen.

Nadia Aldjufrie   nadia@blinktrainingen.nl     06 19610788     www.blinktrainingen.nl

 

 

Boukje Bannenberg

Yoga is mijn oude liefde, waarover ik me blijf verwonderen en waar ik steeds bij thuiskom. Vanaf mijn allereerste yogales voel ik dat yoga bij me past en sindsdien is het onderdeel van mijn leven geworden. In Iyengar yoga vond ik aandacht voor het zorgvuldig opbouwen en lang aanhouden van de asana’s.

In Kundalini yoga vind ik een complete vorm van yoga. Ik haalde mijn diploma aan  de lerarenopleiding voor Kundalini Yoga en Meditatie in Amsterdam, dat voldoet aan de normen van de IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association).

Sinds 2006 begeleid ik eigen yogagroepen.

Daarnaast heb ik een praktijk als massagetherapeut en ben ik werkzaam in de jeugdzorg als maatschappelijk werkster.  

Boukje Bannenberg     b.bannenberg@planet.nl     06 38167535      www.bewaarjebalans.nl

 

 

 

 

Susan Verdel

Jaren geleden ontstond er de behoefte om het stiller te laten worden van binnen.
De eerste stappen naar innerlijke rust vond ik in de Zen meditatie.
Tijdens het zitten op het kussentje kwam daar al vrij snel het verlangen om Yoga te gaan beoefenen.
De keuze om de opleiding tot yogadocente bij Saswitha, Yoga en Wijsbegeerte, in Bilthoven te volgen was de volgende mooie stap.
Tijdens de opleiding heb ik de volgende modules gevolgd:
Anatomie/Fysiologie, Yoga & meditatie, Adem & Ademtherapie, Ayurvedische Beginselen en Filosofie.

Yoga geeft mij een andere kijk op het leven en is als vanzelf een levenswijze geworden.
Yoga brengt mij zoveel dichter bij te zijn wie je werkelijk bent.
Hatha Yoga is voor mij een innerlijke weg naar binnen waarin je met jezelf leert omgaan.
Een ontmoeting met je zelf waarbij je je kwetsbaarheid, je gevoel en tegelijkertijd je kracht kunt laten zien, één van de tegenstellingen waar je in het dagelijks leven zoveel mee te maken hebt. Die mooie balans vind ik door het doen van yoga. Je laten zien zoals je bent, het geeft een intens gevoel van vrijheid en geluk.
De beoefening van yoga geeft vele inzichten op levensvragen om daadwerkelijk te ervaren "waar gaat het om voor mij”.

Yoga laat mijn energie weer stromen. In de yoga helpt de adem je daarbij. De adem geeft me kracht en ontspanning om in de houding te staan en zo vind je evenwicht. Door de adem bewust te ervaren kun je de aandacht verbinden met de ruimte die jij hebt. 
En op een gegeven moment 'wist ik', dat de verdieping die de yoga geeft, ik ook met anderen wil delen. 
In de lessen die ik geef ervaar je tijdens het oefenen dat je overal in het lichaam bent geweest en dat je alle oefeningen doet die de wervelkolom kan maken.                                   
Iedere keer weer ben ik dankbaar voor de les die ik doorgeef aan de ander.

Namasté
Door beide handen te verenigingen symboliseert dit de eenheid, waarin tegendelen samenvallen.
Ik eer de plek in jou waar het hele universum samenkomt.
Ik eer de plek in jou waar liefde, waarheid, licht en vrede heerst.
Wanneer jij in die plek bent in jou…… en ik in die plek in mij, dan zijn we één. 

Susan Verdel     susanverdel@kpnmail.nl     06 21590287

Linda van Wijk

Na jaren lang te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, besloot ik rond m’n 40ste het roer om te gooien en mij te gaan verdiepen in Hatha yoga. In 2008 ben ik begonnen bij de oudste opleiding in Nederland, de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Een heel complete opleiding met verplichte onderdelen, zoals de module anatomie, en facultatieve modules zoals adem- en ademtherapie, meditatie, filosofie en ayurvedische beginselen. In het laatste jaar heb ik gekozen voor de specialisatie chakrapsychologie.

Yoga betekende eerst voor mij vooral het in evenwicht brengen van lichaam en geest. Na een periode van hard werken en diverse lichamelijke aandoeningen, nu een aantal jaren geleden, kwam ik door het doen van yoga zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans. Als je 'op de mat’ staat, ben je namelijk niet alleen op een fysieke manier met de yoga houdingen (asana’s) bezig. Door elke oefening met aandacht, geconcentreed met de adem te beoefenen, bereik je ook het denken. Hierdoor ervaar ik dat yoga voor mij inderdaad "alles in één" is. Inmiddels zie ik yoga niet alleen als een prettige fysieke bezigheid maar ook als een filosofie en levenswijze die kan leiden tot verdere persoonlijke groei.

De yogalessen van Susan en mij - wij geven in principe om de week les - kenmerken zich door het doen van zowel krachtige als ontspannen asana’s met aan het einde een lange ontspanning. Het gaat hierbij niet om de prestatie, wel om het opzoeken van de eigen grenzen om van daaruit meer ruimte en ontspanning toe te laten. Je oefent steeds binnen je eigen ruimte en mogelijkheden en deze kunnen per dag variëren. Het lichaam weet wat goed voor je is en waar je grenzen liggen. De kunst is om je daar (weer) bewust van te zijn.

Linda van Wijk     ecmerat@xs4all.nl     06 51186432

Femke Bloem

Zowel Sterrenkind Yoga als Sterrenkind Ballet zijn therapeutische bewegingsleren voor kinderen waar de grote en kleine bewegingen van de natuur centraal staan. Iedere les neemt je mee naar een nieuw landschap waar van alles kan gebeuren! 

Femke Bloem     fem@femkebloem.nl     06 28836798     www.femkebloem.nl

Helga Versteeg

Ik ben werkzaam als Coach en Shiatsu Therapeute, vanuit mijn praktijkruimte in Haarlem. Als Yoga docent geef ik les aan kleine groepen en organiseer ik Retreats.

Als professioneel Coach integreer ik ook mijn kennis en ervaring als Shiatsu Therapeute. Op die manier wordt er een brede basis gevormd en een brug geslagen tussen Oosters en Westers mensdenken. Lichaam en Geest zijn één. De holistische filosofie; alles houdt verband met elkaar, vormt hier de basis.

Werken als Coach; het begeleiden van mensen is voor mij een natuurlijk proces, of wel het volgen van mijn passie en een antwoord op de vraag van mijn klanten tijdens mijn werk als Shiatsu Therapeute en daarbuiten. 

Shiatsu Therapie richt zich op het in balans brengen van de energiehuishouding van de klant. Door bewustwording van de verschillende energieën die een mens beweegt of stagneert, wordt de klant geprikkeld zich te ontwikkelen in zijn of haar persoonlijke bewustwording, met als doel zelf beter te balanceren en daardoor beter en effectiever te functioneren in privé en werksituaties.

Tijdens groepsworkshops kunnen geïnteresseerden kennis maken met de Wu-Xing, en leert men middels deze vijf fasen theorie zijn of haar kracht(en) en valkuil(en) kennen. Voor diegenen die een persoonlijke vraag hebben en behoefte voelen, is er de mogelijkheid tot individuele coaching. Daarbij maak ik gebruik van Westerse en Oosterse technieken en methoden gecombineerd met mijn intuïtieve werkwijze...Herkennen, Kennen, Erkennen van jezelf en de ander...

Helga Versteeg     info@chi-coaching-therapie.nl     06 14282962     www.chi-coaching-therapie.nl

Asli de Backer

Reeds vijftien jaar ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Als kind was ik al dol op bewegen, kracht en ritme... Ik heb negen jaar lang judo beoefend. Hierin sprak mij vooral de Kata aan. Bewegingen gebeuren harmonieus, beheerst en bewust met aandacht voor elk klein detail. In mijn opleiding als leerkracht kwam ik in aanraking met Sherborne. Hierin wordt met beweging de persoonlijkheidsontwikkeling gestimuleerd. Zorgzaamheid voor eigen lichaam en in spel met andere kinderen zijn heel belangrijk. Ik heb daarna zelf Hatha yoga beoefend, mijn eerste Reiki graad afgerond en heb drie weken in het Siddhartha klooster in Nepal les gegeven. Daar heb ik meditatie, chanting en tormales gevolgd in ruil voor Engelse les. 

Uit deze ervaring heb ik de keuze gemaakt om yogadocente te worden en heb deze opleiding afgerond. Ik vind het belangrijk om mijn eigen weg naar authenticiteit te volgen en kinderen hierin ook te begeleiden met yoga.

Ik wil mij blijven ontwikkelen en schrijf mij nog steeds in voor verschillende workshops en opleidingen. Op dit moment volg ik de vierjarige opleiding tot yogadocent voor volwassenen bij Saswitha in Bilthoven. Deze manier van yoga spreekt mij enorm aan door de manier van begeleiden en de essentie van de adem bij elke asana. Ademen is zo simpel en ligt voor de hand, maar bewust ademen brengt je verder en dieper in elke beleving.

Naast deze yoga opleiding heb ik mij ook verdiept in het deugdenproject van Linda Kavlin Popov. Deze deugden integreer ik ook in mijn yogalessen en op school. (www.deugdenproject.nl).

Asli de Backer     aslidebacker@hotmail.com     06 47476533

 

Gien Smit

Ayuryoga is een vorm van Hatha Yoga gebaseerd op de Indiase wetenschap Ayurveda.
De eeuwenoude wijsheid van de Indiase gezondheidsleer Ayurveda brengt samen met Yoga balans op drie niveaus:
lichamelijk - geestelijk - spiritueel.

Over Gien
In 2007 zijn Yoga & Ayurveda op mijn pad gekomen. Door gezondheidsklachten heb ik zelf de heilzame effecten van deze beide "wetenschappen" mogen ervaren. Vooral het zelfhelend vermogen van mijn lichaam vond ik bijzonder. Enthousiast geraakt, ben ik mijzelf verder gaan verdiepen in Ayurveda en Yoga en heb deze beide intensief beoefenend en bestudeerd bij Eisra in Den Haag. Op een gegeven moment was de behoefte daar om deze kennis te delen naast mijn reguliere baan. In de vorm van lessen, individuele sessies, workshops en retraites. Hieruit is Ayuryoga Haarlem ontstaan. De combinatie met mijn andere passie; reizen, maakt voor mij de cirkel rond. De kracht van Ayuryoga zit vooral in de individuele benadering; ieder mens en ieder lichaam is uniek en vindt zijn balans op zijn eigen unieke wijze. Ayuryoga brengt deze balans op een zachte manier, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Ook tijdens groepslessen is dit prima toe te passen. De lessen worden aangepast op de seizoenen, waarin een ander element overheerst. Wij maken onderdeel uit van de natuur en gaan zoveel mogelijk mee in het ritme van de natuur. In combinatie met voeding en leefwijze volgens je eigen unieke "blauwdruk" vormt het een geheel. Het resultaat is lichamelijk, geestelijk en spirituele balans. Om Ayuryoga goed uit te kunnen dragen, zorg ik ook zelf voor een goede balans. Het najaar van 2016 heb ik een maand in India doorgebracht op een Ayurvedisch instituut. Door mij dagelijks onder te dompelen in de eenvoud, regelmaat, Ayurvedische leefwijze en Yoga, heb ik wederom de kracht van deze beide wetenschappen ervaren. Dit stukje deel ik graag met jullie.

De Ayuryoga les op maandagavond om 19:00 uur wordt afgesloten met een fijne Yoga Nidra sessie.

Ik kijk er naar uit om jullie te ont-moeten bij Yoga Bloemendaal!

Gien Smit     ayuryogahaarlem@gmail.com      06 36114760

 

 

Lianne Beijer

"Na een periode van ernstige ziekte kwam ik met yoga in aanraking tijdens mijn herstel, zowel mentaal als fysiek ervoer ik de voordelen. Hoe meer kracht ik opbouwde, hoe meer behoefte aan verdieping ik kreeg.. zo kwam Pilates opnieuw op mijn pad. Ik zeg opnieuw omdat ik jaren hiervoor - tijdens m'n dansopleiding - ook regelmatig Pilates training volgde ter ondersteuning van het vele dansen. De combinatie van yoga en Pilates werd voor mij de ultieme lesvorm. In Pilates vind ik een stuk kracht en controle terwijl ik in yoga de ademhalingstechnieken, flexibiliteit en ontspanning opzoek... zo ontstonden mijn Yogilates lessen. Een allround trainingsmethode gebaseerd op Ground Control Pilates, een vleugje Power Yoga en Core Stability Training. Gemixt naar eigen recept en dat werkt uitstekend al zeg ik het zelf ;) Je leert je core (buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren) versterken, je spieren verlengen (souplesse) en kracht opbouwen. We sluiten de lessen af in Savasana - iets dat ik bij de klassieke Pilates methode miste. Je voelt je vitaler en je lichaam wordt strakker!

In diezelfde periode - post HBO - verdiepte ik mezelf in mindfulness coachingstechnieken, ontwikkelde ik me verder in fitness als instructrice en personal trainer, ik behaalde diploma's in (sport)voeding... en richtte een kleinschalige onderneming op onder de naam Eat & get Fit, inmiddels is mijn passie m'n fulltime baan. Mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen is waar ik het meeste voldoening uit haal en wat ik nog lang hoop te mogen doen!

Naast fysieke trainingen zoals Yogilates en personal trainingssessies begeleid ik volwassenen [en kinderen onder begeleiding van hun ouder/verzorger] ook met voeding,... van aankomen tot afvallen, gezondheidsproblemen en eetproblematiek.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat lichaam, geest & ziel één zijn en dat zelfontplooiing op alle fronten leidt tot de mooiste resultaten."

Lianne Beijer    www.eatandgetfit.com        lianne.beijer@gmail.com        06 29291879

Frances van Hal

HET GAAT NIET OM DE KUNSTJES, MAAR OM DE KUNST VAN YOGA! 

Ik ben Frances van Hal en woon, na 18 jaar in het buitenland vertoefd te hebben, sinds 2012 weer in Nederland samen met mijn zoon James en onze Mexicaanse zwerfhond. Ons thuis is een heerlijke plek, een warm nest, waarvan een deel inmiddels is omgetoverd tot “Het Yoga Nest”. Een rustgevende, kleine studio waar ik met veel plezier yogalessen geef.

Zelf maakte ik voor het eerst kennis met yoga in 1995 toen ik net verhuisd was naar Engeland. Ik was hier druk bezig een nieuw leven op te bouwen en dat ging nogal met wat horten en stoten gepaard. Dankzij yogalessen veranderde mijn innerlijke onrust gaandeweg in een gevoel van blijdschap en waardering. Het wonen en werken in andere landen werd een verrijking van mijn leven. Er kwam altijd weer wat moois op mijn pad. In Europa kon ik als vertaler Frans en Spaans aan de slag. In China heb ik dagelijks Tai Chi en Chi Kung beoefend, in Afrika werkte ik als vrijwilliger in kindertehuizen en in Mexico was ik huiswerkbegeleider voor kinderen uit achtergestelde gezinnen. Uiteindelijk kwam yoga via allerlei omwegen terug op mijn pad. Het mocht niet uit mijn leven verdwijnen, want ik zou het nog hard nodig hebben, bleek later…….
En ja hoor. Toen ik in een diep dal belandde, heb ik met yoga beoefening letterlijk en figuurlijk de kracht gevonden om uit dit dal te klimmen. Het heeft me bovendien geleerd dat het leven niet compleet is als we alleen geluksmomenten ervaren. De waarde zit hem ook in het beleven en waarderen van de minder mooie momenten. B.K.S. Iyengar zegt ook: “zelfs in ongemak gemak voelen”.

Twee jaar geleden vertrok ik in mijn vakantie opnieuw naar Afrika, dit keer als docente Frans. Ik gaf les aan een schooltje in een arm vissersdorpje waar de concentratieboog van de kinderen enorm kort was. Met een paar simpele yoga- en ademoefeningen wist ik de aandacht van de kinderen steeds beter vast te houden. Ze genoten meer op school en leerden makkelijker. Een wereld van verschil in zeer korte tijd! Ik heb me bij thuiskomst meteen ingeschreven voor een opleiding als Kinderyoga docent en heb daarna ook de Opleiding tot “Deugdenyoga” docent gevolgd (bij Patty Jongemaets/Dolfijn Wellness in Amsterdam). De bijscholing Yoga voor Senioren heb ik afgerond bij Integrale Yoga in Rotterdam en momenteel ben ik bezig met een specialisatie Yoga bij Kanker. Verder volg ik regelmatig intensieve workshops, want uitgeleerd ben ik natuurlijk nooit. Ik zet mijn persoonlijke reis iedere dag weer met groot enthousiasme voort (NB: de foto’s en Chinese inkttekeningen op mijn website zijn van eigen hand en geven een kleine impressie van de prachtige tocht die mij gebracht heeft waar ik nu ben).

Vreugde en vriendelijkheid zijn sleutelwoorden en we vergelijken ons niet met de ander. We duiken juist dieper in ons ware zelf zodat het ego verdwijnt en plaats kan maken voor vrijheid!

 

Frances van Hal     http://www.hetyoganest.nl     francesvhal@hotmail.com    06 24275963

 

Madeleine Gaastra

Mijn naam is Madeleine Gaastra, sinds 2000 geef ik Hatha yoga in de Saswitha traditie en Art of Living adem teacher.

Vanaf mijn kindertijd ben ik gefascineerd door dans, het menselijk lichaam en al wat er tussen hemel en aarde beweegt. Dat kwam voor mij allemaal bij elkaar in de beoefening van yoga, wat een manier van leven is geworden.

In mijn eigen yogashala Shanti ontvang ik elke week ruim 40 zeer trouwe yogi's. Mijn lessen geef ik intuïtief, zorgzaam en zacht, en ik zoek graag de grenzen op zonder deze te overschrijden. In oktober 2016 brak ik mijn elleboog. Tijdens mijn lessen kon ik toen laten zien dat yoga altijd kan, eventueel met een aangepaste oefening.

Ik heb er veel zin in om nu bij Yoga Bloemendaal twee hatha yoga lessen te mogen gaan verzorgen. Wees welkom op dinsdag om 7 uur in de ochtend en woensdagavond om 20.30 uur!

Madeleine Gaastra    shanti@hotmail.nl    06 11118700

 

selecteer op discipline:

alle disciplines ademtherapie ayuryoga bedrijfsyoga coaching docenten yoga hatha yoga healing kinderyoga kundalini yoga massage massagetherapeut meditatie mindful yoga privé les raya yoga rots & water sterrenkind yoga en ballet tieneryoga yin yoga yogilates