Asli de Backer

Reeds vijftien jaar ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Als kind was ik al dol op bewegen, kracht en ritme... Ik heb negen jaar lang judo beoefend. Hierin sprak mij vooral de Kata aan. Bewegingen gebeuren harmonieus, beheerst en bewust met aandacht voor elk klein detail. In mijn opleiding als leerkracht kwam ik in aanraking met Sherborne. Hierin wordt met beweging de persoonlijkheidsontwikkeling gestimuleerd. Zorgzaamheid voor eigen lichaam en in spel met andere kinderen zijn heel belangrijk. Ik heb daarna zelf Hatha yoga beoefend, mijn eerste Reiki graad afgerond en heb drie weken in het Siddhartha klooster in Nepal les gegeven. Daar heb ik meditatie, chanting en tormales gevolgd in ruil voor Engelse les. 

Uit deze ervaring heb ik de keuze gemaakt om yogadocente te worden en heb deze opleiding afgerond. Ik vind het belangrijk om mijn eigen weg naar authenticiteit te volgen en kinderen hierin ook te begeleiden met yoga.

Ik wil mij blijven ontwikkelen en schrijf mij nog steeds in voor verschillende workshops en opleidingen. Op dit moment volg ik de vierjarige opleiding tot yogadocent voor volwassenen bij Saswitha in Bilthoven. Deze manier van yoga spreekt mij enorm aan door de manier van begeleiden en de essentie van de adem bij elke asana. Ademen is zo simpel en ligt voor de hand, maar bewust ademen brengt je verder en dieper in elke beleving.

Naast deze yoga opleiding heb ik mij ook verdiept in het deugdenproject van Linda Kavlin Popov. Deze deugden integreer ik ook in mijn yogalessen en op school. (www.deugdenproject.nl).

Asli de Backer     aslidebacker@hotmail.com     06 47476533