Natanja van den Brink

“Yoga voor mij is…veelomvattend. De lichtheid van het bestaan, vrijheid en bewustwording vloeien samen. Een innerlijke reis als een oneindige stromende rivier.”

Dankzij lichamelijke klachten belandde ik op het yoga pad. Mijn “doel” was pijnverlichting. Ik vond niet alleen vermindering van klachten, zelfs een volledige verandering op mentaal niveau. Yoga brengt mij in contact met mezelf, leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis. Dankzij yoga ervaar ik dat “het goed is, zoals het is”. Ieder is uniek, bijzonder en toch staan we in verbinding met elkaar. 
Yoga is een levenswijze geworden. Het verrast me ieder moment opnieuw, het verbindt me met mezelf en mijn omgeving, ik ontmoet diepgang in de beoefening. Rust in het denken, helderheid en stilte. Yoga is...alles in één.

Verdieping en verbinding

Rond 2002 ervoer ik de krachtige yoga vorm Power yoga. Hierna volgde Hatha yoga. Een innerlijke reis, verdieping, die ik wilde delen met anderen. Als coach motiveerde ik mijn cliënten hun hart te volgen, datgene te zijn en te doen wat ze ten diepste wensten. Ik ontdekte dat yoga mijn weg is. In de lente van 2013 heb ik de opleiding Saswitha afgerond en sinds 2009 geef ik les. Eerst, als medeoprichter, bij Yogacentrum Innerwork, vervolgens bij de Body en Mind studio, Yogastudio Santpoort, Shanti, en op de zolder van de Daalse Lente. 

In het voorjaar van 2013 heb ik het inititatief genomen voor Yoga Bloemendaal. Een plek waar alles samenkomt; een passie, inspiratie en de verbinding met gelijkgestemden.

Lesgeven 
Mijn lessen zijn afwisselend, en met beide voeten op de grond. Dynamische en statische houdingen wisselen elkaar af, je ervaart kracht en ontspanning, en hoe dit in balans te brengen. Je wordt je bewust van het ritme van je adem, de basis van Hatha yoga, hoe deze energie te bundelen en richten middels concentratie. Je ervaart rust, zowel mentaal als fysiek. Iedere les kent een thema, waarvan de chakra’s de belangrijkste zijn. Ook laat ik mij inspireren door onder andere de sutra’s van Patanjali, onze kinderen Bodil en Tara en al wat ik zie, ervaar of opmerk. De lessen zijn ook te volgen voor Engelstaligen. Regelmatig volg ik workshops van verschillende docenten. Naast lesgeven aan volwassen en kinderen kun je mij vragen voor één-op-één sessies en geef ik workshops.

Achtergrond

2007 - 2013    
Saswitha, opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte
Modules: Anatomie, Mindfulness, Meditatie, Ademtherapie, Filosofie 
(van Jos Plenckers, één van de grondleggers van Saswitha)
Specialisatie: Chakrapsychologie en -filosofie
2010
Yogacentrum Jip & Jan
Kinderyogadocent
2014
Cursus Yoga & Ayurveda - Saswitha
2014-2016
Intervisie- Saswitha
2016
Cursus Kosha's en Chakra's - Saswitha
2017
Spiritual Teacher Training
Naada Yoga, Kosha's en Chakra's
Sri Shyamji Bhatnagar - Saswitha

Zie verder LinkedIn, zie Home.

Aangesloten bij de Nederlands Orde voor Beroepscoaches en de Vereniging Yoga Docenten.


En lid van Bewust Haarlem.
cid 1E8E6349 7A31 4C10 AAEE 5E921C2D4216fritz1

Natanja van den Brink     info@yoga-bloemendaal.nl     06 27093731     www.yoga-bloemendaal.nl