MidzomerYogaFeest

Kijk op www.facebook.com/yogabloemendaal en www.facebook.com/midzomeryogafeest voor een impressie van dit mooie feest. Tot volgende keer...in 2016!

---------------------

Zaterdag 21 juni 2014 vierden Yogastudio Santpoort en Yoga Bloemendaal, de langste dag van het jaar. Deze feestdag, Midzomer, wordt al eeuwenlang in vele tradities gevierd. Het is het feest van het licht, het licht van de zon en het licht in jou!

Kom samen met ons dit prachtige begin van de zomer beleven op de betoverende mooie Ruïne van Brederode, één met de elementen.

Geniet van Yoga workshops, soulfood van de dames “Zoup op zondag” en de magische harpklanken van Femke Bloem. Ervaar de kracht van meditatie op deze wonderbaarlijke plek, en dans de sterren van de hemel op de geweldige beats van DJ Tommy…dansen met je blote voeten in het gras.

Vanaf 16:30 uur ben je welkom. Laat je verrassen en inspireren, voel je vrij en doe mee. Kijk ook op onze Facebook pagina voor nog meer informatie www.facebook.com/yogabloemendaal en kijk in onze nieuwsbrief.

MZYF 2

Programma

16:30 – 17:00       Poorten geopend
17:00 – 17:15       Opening op de binnenplaats
17:15 – 18:45       Yoga workshops
18:45 – 20:00       Eten met “Zoup op zondag”
20:00 – 23:00       Harp, Meditatie, Flow yoga en Dans

Toegang € 45,- (voor leden Yogastudio Santpoort & Yoga Bloemendaal); € 49,50 voor niet leden.

Meld je aan of mail ons voor meer informatie info@yoga-bloemendaal.nl


Yoga Workshops

"Van oerkracht naar stilte" door Natanja van den Brink
Ervaar de kracht van de aarde én de kalmte voorbij de elementen. Je wordt je bewust van het verschil en vindt evenwicht.

Stevige yogahoudingen en energie gevende ademoefeningen brengen je thuis in het lichaam. Het eerste chakra wordt aangewakkerd. Een oerkracht en een natuurlijk contact met de natuur. Specifiek het aarde element. Voel wat deze energie in je losmaakt. Met dit fundament beweeg je naar het bundelen van de energie, langer aanhouden van de houdingen met intense concentratie. De adem wordt stiller, het denken rustig. Je wekt het innerlijk weten aan, helder zien in het zesde chakra, voorbij de elementen.

Hatha yoga staat voor de zon en de maan, het verbinden van tegendelen. Zo heeft deze workshop zowel een stevig, pittig karakter, als rust en ontspanning. De focus ligt op het vinden van evenwicht tussen de verschillende energieën, die zowel de natuur als jijzelf bij je draagt.

Love – Yin & Yang door Caroline Oosthoek
In deze workshop ervaar je de combinatie van een actieve flow yoga les (yang) en een rustiger gedeelte van de les waarbij je de houdingen langer aanhoudt (yin).

Tijdens de yang les is de focus op het element vuur wat staat voor kracht, passie en plezier. Dit in combinatie met het element water wat staat voor vloeiende bewegingen en adem. De zomerwarmte zorgt er voor dat je je lichaam meer kunt openen, er is weinig weerstand en er is meer mogelijk. Laat de energie door je lichaam naar je hart stromen.
Tijdens het yin gedeelte ervaar je stilte, geef je je over aan de stroom en open je je hart om te ontvangen.
Volg je hart, wees speels, vier een feestje, voel je vrij, laad je op en geniet!

Well Woman 'Verbinding' door Paula Winkelaar
Met de zomerzonnewende vieren we de kracht van de zon en de vruchtbaarheid van de natuur. Het is het hart van het jaar, waarin alles in volle bloei staat en we genieten van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Dit hoogtepunt van levenskracht vieren we in een cirkel van vrouwen, waarin we ons verbinden met de vrouwelijke energie in jezelf, en in alles om je heen. In deze workshop ligt de focus op het openen van het hartcentrum en het bekkengebied.