Yoga op locatie

Yoga Bloemendaal verzorgt ook yoga sessies en workshops op locatie. Bijvoorbeeld tijdens een vrijgezellendag, team-dag of meerdere keren binnen het bedrijf. In de maand juni en juli een unieke samenwerking met de hockeyclub HBS. Ook werken we samen met andere organisaties om een totaalconcept aan te bieden, zoals bijvoorbeeld met Dune Biking.

Yoga & Mindfulness bij HBS
Juni - juli 2016

LogoAnnoHBSV2 2016 230

Actieve sport en yoga gaan goed samen! In de tweede week van de maand juni start een bijzondere samenwerking met de hockeyclub HBS.
Een pilot van 5 sessies met Hatha Yoga en Mindfulness op de woensdagochtend. De twee vormen worden om de week gegeven. Op deze manier kun je kennismaken met verschillende vormen van beweging én ontspanning. En, op het clubhuis van HBS! De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor zowel beginnende als de meer gevorderde 'yogi'.

Schrijf je in voor deze eenmalige actie. Bij groot succes gaan we na de zomervakantie zeker door!

Wat              Hatha Yoga en Mindfulness
Wanneer 8, 15, 22 en 29 juni en 6 juli
Tijdstip 09:15 - 10:30 uur
Waar HBS, Bergweg 1-a, 2061 KB Bloemendaal
Docenten Maryvonne Verkerke, Natanja van den Brink en Rosalie Lanting
Aanmelden     yoga@mhchbs.nl
Bijdrage € 40,- voor 5 lessen of € 10,- per les

Mindfulness oefenlessen
8 en 22 juni
Ben je nieuwsgierig naar mindfulness of wil je je eigen beoefening opfrissen? De mindfulness lessen zijn voor diegene die kennis willen maken met Mindfulness of die al eerder een training hebben gevolgd en de verbinding met mindfulness willen vasthouden of versterken. 
Soms zou je het liefst je gedachten of gevoelens in een doosje willen doen. En, dan de behoefte om te kijken negeren. Of stiekem voorzichtig even kijken of ze al zijn bedaard? Uit de maalstroom van je gedachten komen, dat is waar Mindfulness om draait. Je leert in te zien hoe je soms op de automatische piloot bezig bent zonder oog te hebben voor het huidige moment. Stil staan bij wat er nu eigenlijk gebeurt in jezelf, én ook buiten jezelf. Vriendelijk, begripvol en zonder te hoeven oordelen sta je dan in contact met de werkelijkheid precies zoals ze is. Oefenen in mindfulness is goed voor je geest en goed voor je lichaam, wat veel stress en ongemak kan voorkomen of verhelpen. 

In de mindfulnessles wordt een zitmeditatie afgewisseld met een lichaamsgerichte oefening zoals liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie of een andere begeleide meditatie. 
 
Docent: Maryvonne Verkerke

Hatha Yoga
15, 29 juni en 6 juli
Kracht, souplesse én ontspanning, dat brengt Hatha Yoga. Je ontmoet deze tegendelen met houdingen, ademoefeningen en een liggende ontspanning van ca 5-10 minuten. ‘Ha’ betekent zon, ‘Tha’ de maan, en ‘Yoga’ verbinding. Met Hatha yoga ervaar je de verbinding tussen lichaam en geest middels de adem. Zo kom je in het dagelijks leven allerlei tegenstellingen tegen, zoals spanning en ontspanning, juist en onjuist, ziekte en gezondheid, kracht en zwakte. Ook op de yoga mat vind je deze tegenstellingen.  De adem is de dragende kracht van iedere beweging. Je versterkt en versoepelt je lichaam, en ontspant de geest. Door je te concentreren op verschillende aspecten in de gehele serie ontstaat focus waardoor je eventuele beslommeringen van de dag of activiteiten die voor je liggen kunt loslaten om een diepe rust te ervaren. Je werkt van lichamelijke bewustwording naar innerlijke bewustwording waardoor meer evenwicht en rust in het denken ontstaat. Dit brengt je in contact met jezelf, je omgeving en leert je beter om te gaan met de tegenstellingen in het leven. Je voelt je vitaler, energieker en meer ontspannen. 

Docenten: Natanja van den Brink en Rosalie Lanting

Yoga & Dune Biking
Duin en Yoga tour

Yoga Bloemendaal/Natanja van den Brink en Dune Biking/Christine van Muiswinkel: Duin & Yoga tour.

IN- EN ONTSPANNING TIJDENS ONZE FIETSTOCHT MET YOGA AAN HET STRAND

article_Duin en KruidbergDuin en Yoga tour-3

Samengevat:

  open inschrijving (minimaal 6 personen)
  4 uur
  €45 p.p. (inclusief gids, fietshuur, yogales en picknicklunch)
  25 km
  donderdagen van april tot oktober van 10.00-14.00 u. Op maat zijn ook andere dagen beschikbaar.
  diverse aansluitende extra’s mogelijk (workshops, diner, borrel ed). Informeer naar de mogelijkheden

De ingrediënten:

  • Fiets langs prachtige historische gebouwen, villa’s (ook van BN’ers) en landgoederen zoals Duin en Kruidberg
  • Geniet van de natuur in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland: beschermd duingebied met veel diersoorten, flora en fauna
  • Fiets door eeuwen oude bossen en ontmoet grote grazers als de Schotse hooglander, damherten en Konik paarden
  • Kijk uit over zee terwijl je werkt aan een krachtig, soepel lichaam en een helder hoofd tijdens de yogales met yoga oefeningen voor elk niveau
  • Zorg voor genoeg energie met de speciale en gezonde DuneBiking (picknick) lunch

 


De yogales wordt gegeven in samenwerking met Yoga Bloemendaal en is voornamelijk gebaseerd op Hatha yoga. De basis van Hatha yoga is het ritme van je adem en bewustwording daarvan. Tijdens de les wisselen dynamische en statische houdingen elkaar af. Je ervaart kracht en ontspanning en hoe je dit in balans kunt brengen. Afgestemd op de groep zullen bijvoorbeeld de Zonnegroet, de vijf Tibetanen en andere yoga oefeningen aan bod komen. De les duurt ongeveer 60 minuten, waarbij er ook ruimte is voor ontspanning en meditatie. Tijdens de les wordt uitleg gegeven over de oefeningen. Yogamatten zijn aanwezig. 
Na de les en de picknick heb je weer volop energie om de terugreis aan te gaan. 

Vind je 25 km te ver maar wil je wel graag fietsen combineren met yoga? Neem contact op met Dune Biking zodat zij een tour op maat kunnen samenstellen.

Zie ook de website van Dune Biking.